Vaniļas pasta
Kāpēc gan ne vaniļas pasta? Dievīga ar augļiem, vaniļas mērci vai piena zupā!
Pamēģini! Tev vajadzēs:
2 glāzes vissmalkāko miltu
2 olas
1 premium vaniļas pāksts no Komoru salām (www.vanilasdebesis.lv)
Uz tīras virsmas izber miltus, veidojot tādu kā uzkalniņu.
Miltu uzbēruma viducī veido iedobi un tur iesit vienu olu. Olu sāk kult ar dakšu, pieliekam vaniļas pāksts sēkliņas, pamazām iejaucot miltus, pievieno otru olu un turpina kult, piejaucot miltus.
Kad masa jau sāk palikt biezāka un miltu kļūst arvien mazāk, sāk darboties ar rokām, piejaucot atlikušos miltus. Mīklu ļoti intensīvi staipa un mīca, līdz tā kļūst elastīga. Tas aizņems ~ 15 minūtes intensīvas mīcīšanas. Kad mīkla gatava, to ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī.
Gatavo makaronu mīklu izrullē vai izlaiž cauri pastas mašīnai un liek vārīties ~ 2 minūtes karstā sālsūdenī. Pasniedz ar piedevām pēc Jūsu izvēles.
SVARĪGI: ja makaroni ir pārāk sausi vai drupaini, pievienojiet nedaudz remdena ūdens.
Lai labi garšo!
Zemesriekstu sviests ar vaniļu un kanēli
300 grami grauzdētu sālītu zemesriekstu
1-2 ēdamkarotes zemesriekstu eļļas
1-2 ēdamkarotes medus
1/2-1 tējkarote kanēlis
1-2 tējkarotes vaniļas ekstrakta (iesakam www.vanilasdebesis.lv)
Visas sastāvdaļas liek blenderī un maļ ar pārtraukumiem, ik pa brīdim apmaisot masu, līdz izveidojas krēmīga konsistence! Ja liekas, ka gribas krēmīgāku masu, pielejam vēl nedaudz zemesriekstu elļas un atkal samaļam. Lai lai garšo!

Foto: thekitchn.com
Vaniļas piens
1tējkarote vaniļas ekstrakta (iesakam www.vanilasdebesis.lv)
1 tējkarote agaves sīrupa/nektāra
Visu sajauc un pasniedz atdzesētu! Lai labi garšo!

Foto un recepte: weelicious.com
Žāvēti vaniļas bumbieri
1 vaniļas pāksts sēkliņas
4 tējkarotes silta ūdens
5-8 vidēja izmēra bumbieri
Sajauciet medu ar ūdeni, līdz tas izkusis. Pielieciet vaniļas pāksts sēkliņas! Visu kārtīgi samaisiet!
Ar speciālo seržu izņēmēju izņemiet bumbieru viduci ar sēkliņām. Sagrieziet bumbieri aptuveni 5 mm šķelītēs. Ar virtuves otiņu apsmērējiet bumbierus ar medus-vaniļas maisījumu un lieciet iekšā augļu žāvējamajā mašīnā. Žāvējiet tik ilgi kamēr bumbieri ižžāvēti, aptuveni 9-12 stundas.

Foto un recepte: wholefedhomestead.com
Franču vaniļas saldējums
Sastāvdaļas:
3 glāzes trekns piens
220 g pūdercukurs
4 gab. olu dzeltenumi
220 ml saldais krējums
1 ĒK vaniļas ekstrakts
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Gards un viekārši gatavojams franču vaniļas saldējums.
Katliņā sajauc pienu, krējumu, cukuru un olu dzeltenumus.
Uz mazas uguns maisot karsē, līdz masa sabiezējusi un līp pie karotes. Iemaisa vaniļas ekstraktu. Atdzsesē līdz istabas temperatūrai un sasaldē.

Recepte: http://www.delfi.lv/receptes/francu-vani…
Foto: Shutterstock
VANIĻAS - KAFIJAS LIĶIERIS
Pagatavošanai:
3 tases cukura
2 tases ūdens
3/4 tases šķīstošā ekspesso kafija
2 Meksikas vaniļas pākstis (www.vanilasdebesis.lv)
3 tases degvīns 40 %
Cukuru un ūdeni liek vārīties uz lēnas uguns, kamēr cukurs izkusis. Pievieno kafiju. Noņem no uguns un noliek atdzesēties. Kad atdzisis salej dekoratīvā pudelē vai burkā.
Ņem vaniļas pākstis! Pārgriež tās uz pusēm un izkasa ārā sēkliņas. Liek visu burkā kopā ar pašām pākstīm un pielej degvīnu. Labi sakrata un noliek glabāties uz vismaz 6 nedēļām tumšā, vēsā vieta ik pa laikam sakratot! Pēc tam izņem ārā pašas vaniļas pākstis.
Pasniedz atdzesētu, pēc pusdienām ar kafiju, vai saldējumu utt.
Lai labi garšo!

Foto: manusmenu.com
Vaniļas MACAROONS
110 g mandeļu miltus
100 g olu baltumi
50 g cukura
200 g pūdercukura
šķipsniņa sāls
1/4 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 vaniļas pāksts sēkliņas
Krēmsiera pildījums:
100g mascarpone vai cits krēmsiers
100g saldais krējums
50g pūdercukurs
1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai 1 vaniļas pāksts sēkliņas
Olu baltumus liek noslēgtā trauciņā un uzglabā ledusskapī 12 stundas. Pirms izmantošanas tos vismaz pāris stundas atstāj istabas temperatūrā.
Mandeļu miltus un pūdercukuru izsijā
Saputojiet olu baltumus un vaniļas ekstraktu vai vaniļas pāksts sēkliņas, lēni pievienojot cukuru un sāli.
Mandeļu miltus samaisīt ar pūdercukuru un pievienot to masu saputotiem līdz spīdumam olu baltumiem.
Mīklu samaisīt, kamēr vienmērīgi vijīga un lēnā strūkliņā notek no lāpstiņas.
Maisījumu ieliekam konditorejas maisiņā (ar 5-8 mm uzgali). Izspiežam uz pannas aplīšus 5cm diametrā, atstājot vismaz 2 cm attālumu starp cepumiem.
Pannu paņemam rokās un pāris reizes uzmetam uz galda virsmas, lai izdauzās ārā mazie burbulīši. Svarīgi ir atstāt pannu istabas temperatūrā uz vismaz 30-45 min. Šajā laikā cepumu virsma paliek sausa un kraukšķīga. Cepšanas laikā tā paceļas un izveidojās «le croutage» — raksturīgie šim desertam «svārciņi».
Sakarsēt krāsni 150 grādus karstu, makaroons jācep apmēram 10 minūtes. Atdzesē.
Krēmsieru samaisa ar pūdercukuru un pamazām iemaisa arī saldo krējumu, vaniļas pāksts sēkliņas vai vaniļas ekstraktu izmantojot putojamo slotiņu. Ņem divus cepumiņus, liek pildījumu pa vidu un saspiež kopā! Ja ir pacietība var ielikt ledusskapī vismaz uz vienu dienu, lai savelkas visas garšas. Labu apetīti!

Foto un recepte: the-baker-chick.com
Vaniļas LASSI
Sastāvdaļas:
100 ml saldā krējuma
200 ml piena
400 ml bezpiedevu jogurta
2 tējkarotes vaniļas pastas vai sēkliņas no 2 vaniļas pākstīm
2 tējkarotes cukurs
sķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta pārkaisīšanai
Pagatavošana: Sajauciet visas sastāvdaļas, pasniedziet atdzesētu pirms tam pārkaisot ar muskatriekstu. Labu apetīti!

Recepte: Vanilla cooking with one of the world's finest ingredients
Foto: fravelmag.com
Salāti Pavasaris - Vasara
1 burkāns
1 cukini
10 cherry tomātiņi
4 svaigas bazilika lapiņas
1 sarkanā paprika
1 kūpināta makreles fileja
1 tējkarote sezama un ķirbja sēkliņu maisījuma
Mērcei:
1 ēdamkarote olīveļļas
1/2 ēdamkarote agaves sīrupa
svaigi spiesta 1/2 citrona sula
1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa
1/2 tējkarote sakapāta čilli
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
Nomizojiet un sagrieziet burkānu smalkās, bantveidīgās šķēlītēs. Tāpat sagrieziet cukini. Cherry tomātiņus sagrieziet 4 daļās. Sagrieziet bazilika lapiņas nelielās sloksnītēs. Paprika jāsagriež garenās sloksnēs. Visu ielieciet lielā salātu bļodā un iejauciet gabaliņos sagrieztu makreles fileju. Iejauciet sēkliņu maisījumu.
Atsevišķā traukā sajauciet visas mērces sastāvdaļas. Kārtīgi samaisiet. Pārlejiet salātiem un atkal samaisiet.
Pasniedziet ar atdzesētu balto vīnu. Labu apetīti!

Recepte: Vanilla cooking with one of the world's finest ingredients
Foto: dlynz.com
Apmestā ābolkūka - TARTE TATIN
500 g kārtainās mīklas
6 āboli
100 g cukura
100 ml kalvadosa
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
50 g sviesta
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz180 C temperatūrai.
Galdu nedaudz nokaisa ar miltim. Izrullē kārtaino mīklu, līdz tā ir pāris milimetrus bieza.
Cepamo pannu liek uz uguns, un tajā izkausē cukuru kopā ar kalvadosu un vaniļu.
Pievieno uz pusēm pārgrieztus ābolus, un sautē apmēram 5min.. Pieliek gabaliņos sagrieztu sviestu.
Pannu pārklāj ar sagatavoto mīklu, un uzmanīgi ar koka karotes galu iespaida to pannas malās.
Cep 20-30 min līdz virsma kļuvusi zeltaini brūna. Kad tarte izcepusies, 5 min to atdzesē.
Lielu šķīvi uzliek pannai kā vāku un agriež to otrādi, lai tarte paliktu uz šķīvja.
Tarti pasniedz ar saldējumu vai saputotu saldo krējumu.

Recepte: žurnāls PIE GALDA Nr.50 Decembris/Janvāris 2014
Foto: finecooking.com
Saldās biezpiena bumbiņas
1 glāze pilngraudu kviešu milti;
2 olas;
400 grami (2 paciņas) biezpiena;
2 ēdamkarotes brūnā, mīkstā cukura
50 grami (sauja) rozīņu
vaniļas ekstrakts vai citas garšvielas pēc izvēles (www.vanilasdebesis.lv)
Biezpienu sajauc ar olām un cukuru, pievieno rozīnes, miltus un garšvielas, sajauc biezu mīklu. Ar karoti vai mitrām rokām veido bumbiņas un liek verdošā ūdeni. Vāra 5-7 minūtes. Pasniedz ar krējumu, medu, ķīseli, vaniļas mērci vai ievārījumu.
Līdzīgi bumbiņas var vārīt eļļā un pasniedzot apkaisīt ar kanēļa vai vaniļas cukuru.
Recepte: http://www.graudaspeks.lv
Foto: inrosas-virtuve.blogspot.com
Zemesriekstu sviesta cepumi
125 g miltu
1 tējkarote cepampulvera
1 tējkarote sāls
225 g zemesriekstu sviesta
170 g agaves sīrupa
75 ml olīveļļa
1 tējkarote vaniļas ekstrakts (iesakam www.vanilasdebesis.lv)
40 g drupinātas kakao pupiņas vai sasmalcinātas tumšās sokolādes
Uzsildiet cepeškrāsni 180C.
Cepešpannu izklājiet ar cepampapīru.
Bļodā sajauciet mitus,cepampulveri, sāli.
Citā bļodā sajauciet zemesriekstu sviestu, agaves sīrupu, olīveļļu, vaniļas ekstraktu un kakao vai šokolādi. Visu labi sajauciet.
Iejauciet miltu maisījumu zemesriekstu sviesta maisījumā. Mazliet sajauciet un ļaujiet mīklai atpūsties 5 min. Tad vēlreiz visu labi sajauciet.
Ņemiet mīklu ar ēdamkaroti un veidojiet cepumiņus. Ar dakšiņu 2x maigi uzspiediet, lai veidojas raksts kā bildē.
Cepiet 10-11 minūtes. Atdzesējiet 5 min. Labu apetīti!
Ļoti labi garšo ar aukstu pienu
Recepte: Vanilla Cooking with one of the world's finest ingredients
Foto: cookingforengineers.com
Angļu tējas maizītes jeb "Scones"
Nepieciešams:
dažas pilītes citronu sulas
150 ml piena
225 g miltu
4 tējkarotes cepampulvera
1/2 tējkarotes sāls
30 g sviesta
1 tējkarote vaniļas ekstrakts (iesaku www.vanilasdebesis.lv)
Uzsildiet cepeškrāsni līdz 230 C. Iejauciet citrona sulu pienā un atstājiet uz 10 minūtēm. Sajauciet miltus, cepampulveri, sāli. Iegrieziet sviestu un iejauciet miltu maisījumā, kamēr izveidojas rupjas rīvmaizes konsistence. Iejauciet vaniļas ekstraktu pienā un izveidojiet dobīti miltu maisījuma centrā. Pielejiet pienu un ātri maisiet, kamēr mīkla kļūst viegl vijīga.
Ielieciet cepešpannā cepampapīru un nokaisiet ar miltiem. Ņemiet mīklu un izrullējiet aptuveni 1.5 cm biezu slāni. Tad izgrieziet aptuveni 6 cm lielus apīšus ar nazi vai cepumu formiņu. Lieciet pannā cepties pirms tam apsmērējot ar pienu. Cepiet aptuveni 10-12 min, vai kamēr zeltaini brūnas. Pasniedziet ar krēmsieru un džemu. Lai labi garšo!
Recepte: Vanilla Cooking with one of the world's finest ingredients
Foto: taste.com.au
Pilngraudu biskvīts
Olas - 8 gb.
Cukurs - 190 gr.
Vaniļas ekstrakts - 1 t.k. (iesaku www.vanilasdebesis.lv)
Kukurūzas vai kartupeļu ciete - 50 gr.
Grauda Spēka "1 tipa" sijātie pilngraudu kviešu milti - 100 gr.
Izkausēts sviests - 45 gr.
Pagatavošana:
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, dzeltenumus puto pievienojot vaniļas ektstraktu un 3 ēd.k. cukura līdz masa kļūst gaiši dzeltena un cukurs ir pilnībā izkusis. Tad puto olu baltumus, pievienojot atlikušo cukuru līdz veidojas stingras, baltas, spīdīgas putas. Saputotos dzeltenumus pievieno saputotajiem baltumiem, iesijā cieti un miltus un visu ar karoti sajauc viendabīgā masā (neputojot, nekuļot un citādi aktīvi nedarbojoties). Pievieno izkausētu sviestu, visu viegli sajauc. Liek formā (formas diametrs 24-26cm) un cep 180 grādu t 30-40 minūtes, atdzesē.
Iespējamais pildījums: 600 ml saldā krējuma, 1/2 glāzes kokosriekstu skaidiņas, 500 gr. biezpiena, cukurs pec garšas, vaniļas ekstrakts, konservēti persiki.
Pagatavošana: Saldo krējumu ar kokosriekstu skaidiņām uzvāra - pievieno vaniļas ekstraktu - atdzesē un nokāšs. Konservētus persikus sagriež nelielos gabaliņos atstājot dažus augļus dekorēšanai. Sagriestos augļus pievieno sablenderētam biezpienam. Saldo krējumu saputo ar cukuru pēc garšas (ja vēlas stingrāku masu, tad pievieno želantīnu). Sajauc saputoto krējumu ar biezpienu un persikiem.
Pilngraudu biskvītu pārgriež uz pusēm, katru daļu piesūcina ar konservēto persiku sīrupu, pilda ar biezpiena-persiku krēmu, dekorē ar sagriestiem augļiem. Liek ledusskapī uz vairākām stundām.
Foto un recepte: http://www.graudaspeks.lv
Necepta randiņu uzkoda
2 tases žāvētu dateļu
1/4 tases neapstrādātu valriekstu
1/4 tases sasmalcinātu kokosriekstu + 1/4 pārkaisīšanai
1 tējkarote vaniļas ekstrakta (iesaku www.vanilasdebesis.lv)
Dateles sasmalcini blenderī. Pievieno parējās sastāvdaļas un blendē līdz izveidojas lipīga masa. A lāpstiņu ievieto masu bļodā. Ar ēdamkaroti veido šokolādes konfekšu izmēra uzkodas un apviļā atlikušajās kokosriekstu skaidiņās. Uzglabā aizvērtā kārbā ne ilgāk kā nedēļu.
Recepte: žurnāls COSMOPOLITAN Decembris 2014/ Janvāris 2015
Foto: rock-the-kitchen.de
Klasiskais CREME BRULEE
(6 personām)
550 ml saldā krējuma
Puse vaniļas pāksts (var arī 1/2 Vaniļas debesis vaniļas ekstrakta www.vanilasdebesis.lv)
85 g cukura
4 olu dzeltenumi
Gaiši brūnais cukurs virskārtai
Uzkarsē cepeškrasni līdz 150 C. Vaniļas pāksts pusīti pārgriež gareniski. Dziļajā pannā uz lēzenas uguns sāk karsēt saldo krējumu. Tam pievieno no vaniļas pāksts izskrāpētas sēkliņas un pašu pāksti. Kad krējums sāk virst, to noliek malā uz 30 minūtēm, izņem vaniļas pāksi. Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa ir gaiša un gaisīga, un pakāpeniski pievieno krējuma masai, nepārtraukti maisot. Cepamo paplāti izklāj ar virtues dvieli. Plātī liek sešus karstumizturīgus desertatrauciņus, kuru ietilpība ir 180 grami. Krēmu sadala pa trauciņiem. Plātī ielej karstu ūdeni tik daudz, lai tas sniegtos deserta trauciņiem līdz pusei. Cep 35 minūtes, līdz krēms ir iebiezējis, tomēr viducī vēl stipri mīksts. Izņem no krāsns, atdzesē vimaz četras stundas. Tad ar papīra dvieļa gabaliņu uzmanīgi nosusina mitrumu no katra krēma virspuses. Krēmus necaurspīdīgā kārtā pārkaisa ar brūno cukuru. Ar pavāra degli apdedzina cukuru, līdz tas izkusis un karamelizējies. Creme brulee pasniedz, kad cukura virskārta ir sacietēusi un laužama ar karotīti kā salds ledus.
Recepte: žurnāls SANTA janvāris 2015 No1/271
Foto: foodnetwork.sndimg.com
Piparkūku cepumi ar vaniļas krēmu
Cepumiem:
3¾ tases milti
1 tējkarote sāls
1 tējkarote sodas
1 ½ tējkarotes ingvers
1 tējkarote kanēļa
¼ tējkarotes malta muskatrieksta
¼ tase margarīna
1 paciņa (180 g) mīksta sviesta
¾ tase gaiši brūnā cukura
1 liela ola
¾ tase melases
¾ tase paniņas
Pildījumam:
1 paciņa (180 g) sviesta
2 tases pūdercukura
2 ēdamkarotes piena
1 tējkarote tīra vaniļas ekstrakta (iesakam www.vanilasdebesis.lv)
Pagatavošana:
1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 C
2.Izklāj cepešpannu ar pergamenta papīru.
3.Vidēja lieluma traukā, sajauc kopā miltus, sāli, cepamo sodu un garšvielas; noliec malā.
4.Lielākā traukā sakul margarīnu, sviestu un brūno cukuru līdz masa kļūst viendabīga un pūkaina.
5.Pieliec olu sviesta maisījumam, kul kamēr viss vienmērīgi sajaucies.
6.Pieliec pusi no miltu maisījuma sviesta maisījumā un kārtīgi samaisi.
7.Iemaisi melasi, atlikušās sausās sastāvdaļas, un paniņas.
8.Ar ēdamkaroti liec mīklu uz pannas veidojot apļus cepumiņus, atstājot starp cepumiem aptuveni 5 cm.
9.Cep cepeškrāsnī no 12 līdz 15 minūtes, vai līdz brīdim, kad zobu bakstāmais ievietots centrā neaplīp ar mīklu.
10.Izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist.
Pa to laiku, gatavo pildījumu.
1.Sakul sviestu ar mikseri kamēr tas gaisīgs un pūkains, apmēram 1 minūti.
2.Pamazām pieliec pūdercukuru, un turpini maisīt līdz viss kārtīgi samaisījies.
3.Pievieno pienu un vaniļas ekstraktu, un kuliet līdz jūs sasniegsiet vēlamo konsistenci. Pievienojiet vairāk piena, ja nepieciešams.
4.Nemiet divus cepumiņus, pa vidu iesmērējiet pildījumu un labu apetīti.
Recepte un foto: diethood.com
Karsts & auksts ar garšvielu piedevām "HORČATA"
1 glāze piena
1 ēdamkarote mandeļu miltu
1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
1 ēdamkarote iebiezinātā piena
1/2 tēkarotes malta kanēļa
1 kanēļa standziņa
ledus kubiciņi
Ielej blendera krūzē vai atsevišķā traukā (ja blenderēsi ar rokas blenderi) pienu.
Pievieno miltus, iebiezināto pienu, vaniļu un kanēli.
Sablenderē visu.
Glāzē ieber ledus kubiciņus un ielej sablenderēto masu.
Pasniedz, pārkaisītu ar kanēli un kanēļa standziņu

Recepte: žurnāls UNA decembris 2014
Foto: stilsbeztabu.lv
Vaniļas jogurts ar ogām un riekstiem
◾1/4 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
◾2-3 ēd.k. brūnā cukura
◾sauja dažādu ogu - svaigas vai saldētas (atlaidinātas)
◾100 g riekstu maisījuma
◾100 g riekstu maisījuma
Vaniļas jogurtu var pasniegt kā piedevu pie dažādiem ēdieniem, bet šis jogurts ir īpašs ar to, ka pašu gatavots, iejaucot jogurtā vaniļas sēkliņas un cukuru tik daudz, cik saldu gribas. Vari to pasniegt kā kārtojumu ar ogām un riekstiem vai arī visas sastāvdaļas salikt atsevišķos trauciņos, lai katrs ņem, ko un cik daudz vēlas.
Pagatavošana:
1.Bļodiņā lej jogurtu, pievieno vaniļas sēkliņas, cukuru un samaisi, lai ir viendabīgs, salds jogurts.
2.Trauciņā kārto riekstus, pa virsu lej jogurtu, uzlliec ogas un, ja vēlies, to visu atkārto vēlreiz. Otrs variants ir gatavo jogurtu, ogas un riekstus salikt atsevišķos trauciņos, lai mamma pati var sakārtot savu desertu vai arī to visu ēst kopā ar vafelēm.
Recepte: Signe Meirāne (www.cetrassezonas.lv)
FOTO: Armands Meirāns

Miltu buberts ar bērnības garšu
Bubertam nepieciešams 0.5 litri piena;
4 ēdamkarotes miltu;
4 ēdamkarotes cukura;
4 olas;
1-2 tējkarotes Vaniļas debesis vanļas ekstrakta.
Ķīselim: 1 litrs ūdens, 150 ml dzērveņu, 50 g cukura, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes.
Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, miltiem, nedaudz piena. Pārējo pienu uzvāra, pievieno olu un miltu maisījumu un maisot karsē, līdz masa sabiezē. Neuzvāra! Kad krēmveidīgā masa nedaudz padzisusi, tajā iejauc vaniļas ekstraktu un uzmanīgi iecilā stingri saputotus olu baltumus.
Bubertu pasniedz atdzesētu ar dzērveņu ķīseli!
Bļodiņā ar koka stampiņu saspaidi ogas. Ogu miziņas liec katlā, pārlej ar 1 l ūdens, vāri 5 minūtes, tad izkās caur smalku sietu. Kartupeļu cieti atšķaidi ar nelielu daudzumu remdena ūdens. Izkāsto šķidrumu lej atpakaļ katlā, pievieno cukuru, uzvāri, pievieno ūdenī iejaukto kartupeļu cieti, intensīvi maisot, uzkarsē un noņem no uguns. Atdzesē.
Labu apetīti!
Foto: garsigalatvija.lv
Jaunākie ieraksti
-
Vaniļas pasta
19. jan. 2015 -
Zemesriekstu sviests ar vaniļu un kanēli
19. jan. 2015 -
Vaniļas piens
19. jan. 2015 -
Žāvēti vaniļas bumbieri
19. jan. 2015 -
Franču vaniļas saldējums
17. jan. 2015 -
VANIĻAS - KAFIJAS LIĶIERIS
15. jan. 2015 -
Vaniļas MACAROONS
15. jan. 2015