Vaniļas jogurts ar ogām un riekstiem
6. janvāris, 2015 pl. 14:33
400 g grieķu jogurta vai bezpiedevu jogurta ar maskarponi◾1/4 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
◾2-3 ēd.k. brūnā cukura
◾sauja dažādu ogu - svaigas vai saldētas (atlaidinātas)
◾100 g riekstu maisījuma
◾100 g riekstu maisījuma
Vaniļas jogurtu var pasniegt kā piedevu pie dažādiem ēdieniem, bet šis jogurts ir īpašs ar to, ka pašu gatavots, iejaucot jogurtā vaniļas sēkliņas un cukuru tik daudz, cik saldu gribas. Vari to pasniegt kā kārtojumu ar ogām un riekstiem vai arī visas sastāvdaļas salikt atsevišķos trauciņos, lai katrs ņem, ko un cik daudz vēlas.
Pagatavošana:
1.Bļodiņā lej jogurtu, pievieno vaniļas sēkliņas, cukuru un samaisi, lai ir viendabīgs, salds jogurts.
2.Trauciņā kārto riekstus, pa virsu lej jogurtu, uzlliec ogas un, ja vēlies, to visu atkārto vēlreiz. Otrs variants ir gatavo jogurtu, ogas un riekstus salikt atsevišķos trauciņos, lai mamma pati var sakārtot savu desertu vai arī to visu ēst kopā ar vafelēm.
Recepte: Signe Meirāne (www.cetrassezonas.lv)
FOTO: Armands Meirāns

Jaunākie ieraksti
-
Vaniļas pasta
19. jan. 2015 -
Zemesriekstu sviests ar vaniļu un kanēli
19. jan. 2015 -
Vaniļas piens
19. jan. 2015 -
Žāvēti vaniļas bumbieri
19. jan. 2015 -
Franču vaniļas saldējums
17. jan. 2015 -
VANIĻAS - KAFIJAS LIĶIERIS
15. jan. 2015 -
Vaniļas MACAROONS
15. jan. 2015